Berta Krisztina bemutatkozás


Kedves Szülők! 

Szeretnék bemutatkozni, mint az iskola pszichológusa. Berta Krisztina vagyok, tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen folytattam, ahol okleveles pszichológus végzettséget szereztem. Két évig dolgoztam az SZTE Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztály egyik kutatásában. Egyetemi tanulmányaimat követően az Ökopszichológiai Intézet által szervezett „Az ökopszichológiai szemlélet és módszertan a pszichológiai tanácsadásban” képzést végeztem el. 

Iskolapszichológusként célom, hogy támogató attitűdömmel, empatikus megértésemmel és szakmai eszközeimmel megelőző jelleggel segítsem a tanulók fejlődését, jóllétét. Munkám során szülőkkel és pedagógus kollégákkal konzultálok, a tanulók körében megfigyelést és szűréseket végezhetek, kiscsoportos vagy egyéni foglalkozásokat tarthatok, és hirtelen fellépő krízishelyzetben segítséget nyújtok. Lehetőség van a diákok személyre szabott segítésére is, amennyiben a szülő és a tanuló élni kíván ezzel a lehetőséggel. A diákokkal folytatott egyéni konzultáció életkorukhoz igazodó játékos foglalkozások, segítő beszélgetések formájában valósul meg.

Érdemes lehet felkeresniük: 

  • Ha azt tapasztalják, hogy gyermekük viselkedése, hangulata megváltozott (pl. figyelmetlen, szétszórt; túlzottan fáradékony; fokozottan szorong, magába zárkózik, gyakran indulatos, nehezen megközelíthető). 
  • Ha úgy érzik, hogy a társas kapcsolatok területén gyermeküknek nehézségei vannak (pl. visszahúzódik társaitól, nehezen kapcsolódik hozzájuk; agresszív; gyakran kerül konfliktusba társaival). 
  • Ha úgy gondolják, hogy gyermekük teljesítménye a sok gyakorlás, külön óra ellenére nem felel meg a képességeinek, vagy az utóbbi időben indokolatlanul sokat romlott. 

Fontos tudni, hogy az iskolapszichológussal folytatott munka nem helyettesíti a terápiás pszichológusi, illetve gyermekpszichiátriai megsegítést. Amennyiben olyan nehézség merül fel, amely nem elsősorban iskolai jellegű, segítséget biztosítok a megfelelő szakemberhez kerülésben. 

Az üllési tagintézményben szerdán 11.00-15.00 vagyok jelen. 

Munkámmal kapcsolatban, vagy bármilyen további kérdéssel forduljanak hozzám bizalommal!

A sikeres közös munka reményében, üdvözlettel: 

Berta Krisztina

e-mail: berta.krisztina.psy@gmail.com