Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy részt veszünk a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. A megyei fordulót hosszú felkészülés előzi meg, ami nagy szorgalmat és elszántságot követel meg a versenyzőktől.

Ez a tanév legnagyobb érdeklődést kiváltó versenye a 2-8. osztályosok körében. Február 21-én 33 fővel vettünk részt a szegedi megmérettetésen. Évfolyamonként 300- nál is többen írják a tesztsorokat. 6. osztályig 60, 7-8. osztályban 90 perc áll rendelkezésre.

 

A tesztsor kitöltése során sok értékes pontot szereztek diákjaink. A 3 fős 2. osztályos csapat legeredményesebb tagja Szabó Ádám , a 7fős 3.-osok közül Sári Zita Aliz , a 4 fős 4.-esek közül Dobi Zalán , a 3 fős 5.-esek közül Lajkó Lia , a 4 fős 6.-os csoportból Szalai Vanda , a 8 fős 7. osztályosok közül Vereb Denissza és a 4 fős 8. osztályos versenyzők közül Valkai Sarolta bizonyította logikus gondolkodását a legeredményesebben.

A versenyt szervező MATEGYE Alapítvány külön értékeli iskolánként a legügyesebb versenyző munkáját. Idén a 3. osztályos Sári Zita Aliz kapta jutalmul az elismerő oklevelet és könyvet, felkészítő tanárával együtt.

A gyerekek felkészülését segítette:

Seresné Ritter Rita ( 2. osztály)

Lajkóné Tari Ágnes  (3. osztály)

Szolnoki Tünde Júlia  (4. osztály)

Czékus-Deme Zita  ( 5-8. osztály)

Lajkóné Tari Ágnes

munkaközösség-vezető