A 2011-2012-es tanév természettudományi versenyek eredményei

Kaán Károly Természet- és Környezetismereti Verseny

Ebben a tanévben XX. alkalommal rendezték meg a Kaán Károly Természet- és Környezetismereti Versenyt. A házi bajnokság eredménye alapján egy ötödikes és egy hatodikos tanuló képviselhette az üllési iskolát. A megyei versenyt Röszkén rendezték meg. A szervezők kaláccsal és teával vártak minket. Tíz órakor kezdődött a tanulmányi verseny. A sokféle feladat megoldására 70 percünk volt. Ezután mindenki megkapta az ebédjét, majd busszal és autókkal elmentünk a szegedi Vadasparkba. Amíg a kísérő tanárok kijavították a feladatlapokat, addig mi végignéztük az Afrika részt. A csoportunkat egy vadasparki dolgozó vezette körbe, érdekes bemutatóval. Nekem a zsiráfok, Iminek a szurikáták tetszettek legjobban. 4 órakor került sor az eredményhirdetésre. Én az ötödikesek közül (29 versenyző) 2. helyezést értem él. Imi a hatodikosok közül 1. helyezést ért el, és így továbbjutott az országos döntőbe. Sok szerencsét kívánunk neki.

Jól éreztük magunkat és új élményekkel, ismeretekkel is gazdagodtunk ezen a napon.

Köszönjük tanárainknak a felkészítést és az apukáknak, hogy elvittek minket a verseny helyszínére és haza is hoztak.

 

Márta Petra 5. a osztály

Gyuris Imre 6. a osztály

 

Csizmazia György Komplex Természetismereti Emlékverseny

2012. március 29-én, 10 település iskolájának részvételével került megrendezésre 14. alkalommal a kistérségi természetismereti verseny. A vetélkedő témája „A víz szerepe” volt. Iskolánkból Márta Petra (5.a osztály), Gyuris Imre (6.a osztály), Onica Klaudia (8.a osztály) és Nagy Kamilla (8.b osztály) indult a versenyen. Idén a helyszín a Nagyszéksós-tó és környéke volt. A verseny 9 órakor kezdődött, ekkor megtekinthettünk egy prezentációt a verseny témájával kapcsolatban. Majd megtudtuk, hogy öt helyszínen kell a feladatokat megoldani. Az első állomása Monitoring házban volt. Majd a régi kisvasút állomáson két keresztrejtvényt oldottunk meg. Ezután talán a legérdekesebb rész következett: a „békák”, amely természetesen eme kétéltűekkel volt kapcsolatos. Megismerhettük a békaalagút rejtelmeit, működését, no meg valós varangyokat tanulmányozhattunk. Következett a kilátó a  Nagyszéksós-tó felett, ahol már erősen fújt a szél is, nehezítve a feladatok megoldását. Végül a mólóra mentünk vízvizsgálatra. Ez volt a leggyakorlatiasabb állomás. A már megérdemelt finom ebéd elfogyasztása után következett a várva várt eredményhirdetés. A zsűri elnöke dr Puky Miklós, a Varangy Akciócsoport Egyesület elnöke. Csapatunk lehetett a legboldogabb, hiszen első helyezésével nemcsak a versenyt nyerte meg, hanem rengeteg könyvet, magazint. Emellett az iskolánkat is megajándékozták egy egyéves Természetbúvár előfizetéssel. A verseny után minden résztvevő strandolhatott, kipihenhette fáradalmait a mórahalmi Erzsébet gyógyfürdőben. Nagyon élveztük a fürdőzést, ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Továbbá köszönetet mondunk Kocsisné Hecskó Ágnes tanárnőnek a felkészítésért és az egész napos kíséretért, az Önkormányzatnak és Gáborné Szabó Magdi néninek a szállításért!

 

A versenyző csapat tagjai: Márta Petra 5. a

Gyuris Imre 6. a

Onica Klaudia 8. a

Nagy Kamilla 8.b

 

 

Curie Környezetismereti Emlékverseny területi versenye
3-4. évfolyam
III. helyezést értek el: Borsos Szilárd
Fáncsik Krisztina
Hovanyecz Attila
Felkészítő: Szolnoki Tünde
5-6. évfolyam
IV. helyezést értek el: Csúcs Baldó
Farkas Máté
Márta Petra
II. helyezést értek el: Erdélyi László
Gyuris Imre
Kiss Patrícia
7-8. évfolyam
VI. helyezést értek el: Bozsák Patrik
Gyuris Ervin
Hódi Krisztina
II. helyezést értek el: Csúcs Donát
Monostori Zsolt
Onica Klaudia
Felkészítő: Kocsisné Hecskó Ágnes, Sárközi Emília, Nagy László

Hevesy György Kémia Verseny
A területi döntőn részt vettek:
7. osztály:  Bozsák Patrik
Gyuris Ervin
Hódi Krisztina
Megyeri Árpád

8. osztály: Nagy Kamilla

Onica Klaudia
Közülük hárman a megyei döntőn is részt vehettek, és könyvjutalomban részesültek:

7. osztály: Hódi Krisztina
8. osztály: Nagy Kamilla
Onica Klaudia

Felkészítő: Kocsisné Hecskó Ágnes

 

Teleki Pál Országos Földrajz-Földtan Verseny – megyei döntő

7. osztály: Hódi Krisztina VI. helyezés
Bokor Emese    XVI. helyezés
Felkészítő: Nagy László

8. osztály: Monostori Zsolt I. helyezés       Felkészítő: Kocsisné Hecskó Ágnes
Nagy Kamilla   II. helyezés       Felkészítő: Nagy László